субота, 5. јул 2014.

Дан 6 - 4. јули

Данас славимо Дан независности, без ванземаљава (мада филм уредно иде на пар станица). Попадија Сузан уредно обукла тексашку мајцу, о. Димитрије окачио америчку заставу изнад гараже (,,Качимо је само на Дан независности и на Дан захвалности јер нам се кућа налази на чудном месту па је ветар уредно обавије око дршке'').

У част празника одлазимо у HEB, то је њихов хипермаркет који је ,,велик и по нашим стандардима,'' како каже Сузи. Тамо лудило, све од игле до локомотиве, и од попа уши (поред Димитријевих). То је отприлике велико као 3 пута 3 Београдске арене; само расадник је већи од било ког београдског расадника; гледате свеже тортиље како излазе на траци и из којих пућка пара; ма, од птице млеко овде има.

Почињемо да играмо моју омиљену игру, Чик ме омрси.
Димитрије: ,,Бојане, ако хоћеш, не мораш да постиш данас.''
Ја: ,,Не, не, оче, ако ви мислите да треба да мрсимо на празник, слободно реците...''
Димитрије: ,,Само ако ти хоћеш...''
Ја: ,,Ма само ако ти хоћеш...''
Сузан: ,,Узећу вам пљескавице, нећкалице.''

Кући гледамо мјузикл 1776. који траје једно ледено доба (,,Ово стварно траје као цела 1776.!''), потом гледамо Укроћену горопад са Елизабет Тејлор, мада је гледам са пола мозга јер је енглески прематор а попадија радуцка нешто на машини за шивење иза мене. Иначе, она доста ради на оним америчким ћебадима, quilts, тренутно ради неку компликовану арабеску у пиратским бојама (црвена, бела, црна) да поклони њеном сину и његовој жени за Божић јер воле све са пиратима и у вези њих

Увече пакујемо столице, улазимо у кола и одлазимо у центар Викторије. Тамо их постављамо на асфалт, почиње ватромет који пршти око пола сата. Били смо поприлично близу месту одакле су лансирали ватромет, као и групи од око 50-оро деце која су све то коментарисала (то ми је било слатко, за промену). Овде имају ракете које оцртавају облик срца или петокраке звезде варницама, иначе стандардни ватромет који траје око пола сата.

Типичне узречице које чујем овде:
There we go/There you go - Обичан одговор на све и свашта, углавном на завршетак приче.
Kiss of death - Kaда кажете или урадите нешто што ће гарантовано упропастити ситуацију (,,Не може горе од овога,'' ,,Шта је најгора ствар која може да се деси?'' итд.)
Bless you! - Oво вам каже свако у радијусу од 5 километара када кинете

Увече гледамо Пети елемент (није чоколада, мада би треба да буде).

1 коментар:

  1. Boki, pa ovo je stvarno genijalno .. iz dana u dan. Mozda bi bilo dobro da nastavis da opisujes svoje utiske ... dane i u Bg. Preskoci kucna desavanja:)

    ОдговориИзбриши